Flavin - L-thriptophan kapszula 100db (GoodNight)


L-thriptophan kapszula 100db (GoodNight)
Ár: 8700 Ft
Megrendelés


Törzsvásárlói ár: 7900Ft

Good night étrendkiegészítő kapszula l-tryptophan (triptofán) hatóanyaggal.

Az l-triptofán hozzájárulhat az optimális pihentető alvás fenntartásához, részt vesz a szerotonin szintézisben, ami elengedhetetlen az érzelmi egyensúly és nyugalom fenntartásához. Segíthet csökkenteni a szénhidrát függőséget, amely megelőzheti a túlzott szénhidrát fogyasztást, ezáltal az elhízást.
Az L-triptofán aminosav: a 20 standard emberi fehérjealkotó aminosav egyike. Esszenciális aminosav, ami azt jelenti, hogy a szervezet működéséhez létfontosságú, de az emberi szervezet nem képes előállítani, ezért táplálkozással kell pótolni. Az emberi szervezet számára 9 aminosav (metionin, treonin, lizin, izoleucin, valin, leucin, fenil-alanin, triptofán, hisztidin) esszenciális. Ebből egyik az L-triptofán.
Forrásai: a triptofán a legtöbb fehérjetartalmú élelmiszerben megtalálható, pl: csokoládé, zab, banán, olajos magvak, tojás.
A triptofán szerepe: a szervezet triptofánból többek között B3-vitamnt és szerotonint , abból pedig melatonint állít elő, ez utóbbi a természetes alvás és ébrenlét fontos szabályozója.
A tirptofán a vér-agy gáton keresztül akadálytalanul eljuthat a központi idegrendszerbe, majd átalakul szerotoninná, amit később a tobozmirigy melatoninná alakít át. Az agy szerotonin és melatonin szintjének növelésén keresztül segítheti az elalvást és javíthatja a minőségi pihensét, ezen keresztül pedig az optimális regenerációt.
A tirptofán kiegészítés csökkentheti a hangulatingadozásokat, segíthet fenntartani a pozitív kedélyállapotot . Ezen kívül a szerotonin még szerepet játszik az étvágy, ezen keresztül pedig a testsúly szabályozásában. Az álmatlanság növelheti az étvágyat, ami gyakran vezet elhízáshoz. A szerotonin befolyásolja azt is, hogy éhségérzet esetén milyen éllmiszert választunk. Szinte tudat alatt a szerotonin megfelelő szntje inkább a fehérje fogyasztására sarkall, és gátolja a szénhhidrátok túlzott bevitelét. Alacsony szerontinin szint mellett ezért is nassolunk több édességet. A kutatások szrint az elhízott emberek szervezet krónikusan alacsony tiptofán és szerotonin szintet mutathat.

Összetevő: L-tryptophan; zselatin kapszulában.

Felhasználási javaslat: 1 kapszula/nap.

Hatóanyag az ajánlott napi bevitelben, 1 kapszulában: 200 mg

Nettó tömeg: 26,1 g (100 db x 261 mg)

További Flavin termékek, gyártói áron:

Child Aller-Care 120 ml
Flavin77 Family 500ml ÚJ GENERÁCIÓS termék!
Elektro vitamin - Cr+L-carnitine 60db
Flavin G77 Cyto szirup (500ml)
Zalma kapszula 150db
Myco Crystal Brazil csiperkegomba kapszula (30db)Olimpiq StemXcell főoldal

 
 
 


Állásvarázs - az ingyenes álláshirdetések oldala


www.olimpiq.info
Olimpiq Team