Hozzáadás a Kedvencekhez


Életmentő őssejtet szaporít a fokhagyma

Forrás: www.borsonline.hu

A kávétól csökken, a fokhagymától nô az ôssejtek száma a szervezetünkben. Az egyes élelmiszerek ugyanis befolyásolják az emberi szervezet ôssejt-termelését – erre a következtetésre jutott Szabó László, egy pécsi kutatócsoport vezetôje. A csoport felméri a magyar lakosság ôssejtszintjét.

A Szabó László vezette pécsi kutatócsoport néhány hete azzal vált híressé, hogy kifejlesztette az ôssejt kapszulát, amely természetes anyagokból áll, és arra serkenti a szervezetet, hogy a normálisnál 50 százalékkal több ôssejttet termeljen. Vas Ferencné, aki szklerózis multiplexben szenved, ennek köszönheti állapota jobbra fordulását.
– Vannak még csodák! — áradozott Vas Ferencné. – Nagyon rossz állapotban voltam, a bal lábamat például csak úgy tudtam mozgatni, ha kézzel megemeltem. Most már kezd újra úgy mûködni, mint régen. Azt mondják, az is az ôssejteknek köszöngetô, hogy a bôrömrôl eltûntek a fogyási csíkok, a hajam erôsebb lett, a látásom javult.
A kutató további természetes anyagokat keres, amelyek befolyásolják az ôssejt termelést.
– Az élelmiszereket három csoportba sorolhatjuk – mondta Szabó László. – Az elsôbe kerülhetnek azok, amelyek növelik a szervezet ôssejt termelését, a harmadikba pedig azok, amelyek csökkentik, a másodikba a semlegesek. Száz anyagról szeretném elsô körben kideríteni, hogy mit csinál a szervezetben található ôssejttel.
Bár a vizsgálat még nem kezdôdött el, az már biztos, hogy a kávé és az alkohol a harmadik, míg a fokhagyma az elsô kategóriába tartozik. Valószínûleg ugyanígy csoportosíthatók a gyógyszerek, ezt is vizsgálják. Szabó László további terve, hogy szeptember végére felméri a magyarok ôssejtszintjét.
– Mindenkinek a szervezetében különbözô mennyiségû ôssejt termelôdik, többek közt épp az életmódtól vagy az életkortól függôen – folytatta a kutató. – Manapság minden országban végeznek vércukor- és vérnyomásméréseket, de arra még nem gondolt senki, hogy az ôssejtek száma ugyanilyen jellemzô lehet az egészségügyi állapotra. Épp ezért szeptember végére egy reprezentatív mintán elvégezzük a méréseket, és megszámoljuk a magyarok ôssejtjeit. Ehhez egy olyan fehérjefajta jelenlétét mérjük a vérben, amelyik kizárólag az ôssejtekben található meg.

Képes pótolni az elhalt szövetet
Az úgynevezett ôssejtek legfontosabb tulajdonsága, hogy legalább 200 fajta különbözô sejtté fejlôdhetnek, így a betegségekben elhalt sejteket képesek pótolni. Három fô forrása van: a legismertebb a köldökzsinórvér, illetve az embriók, de ez utóbbiak kutatását a legtöbb országban humánus okokból betiltották. A felnôtt szervezet azonban maga is termel ôssejtet. A magyar kapszula a csontvelôt stimulálja, és ezáltal kényszeríti a saját szervezetet több ôssejt termelésére. Ezek aztán a véráramba kerülve a beteg, elhalt sejtek helyén képeznek újakat.


 

www.olimpiq.info
Olimpiq Team
Állásvarázs - az ingyenes álláshirdetések oldala