Hozzáadás a Kedvencekhez


Entrópia?

olimpiq-stemxcell-őssejt 6

A legtöbb ember tudja mi az entrópia:
például, ha 1-2 hétig nem takarítjuk a házat az utolsó nap nem lesz olyan tiszta, mint az első napon.
Az összes anyag és energia törekvése, ha magára hagyjuk -összeomlani, növelni a rendezetlenséget, szétszóródni, -ha csak egy külső erő hatása nem érvényesül.

Minden lepusztul a világban, ha nem tartjuk karban, a testünk is ugyanígy. Egész életünkben próbálunk harcolni az entrópia ellen a testünkben.

Embrionális őssejteket olyan embriókból nyernek, melyek mesterséges megtermékenyítés útján keletkeznek. A magzati élet védelme és méltóságának tisztelete miatt bizonyos országokban tiltják az ez irányú kísérleteket. Mivel a felnőtt őssejtek hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, ezért a kutatások inkább ezzel foglalkoznak.

A kutatások középpontjában ma inkább a felnőtt őssejtek állnak

A felnőtt őssejt a csontvelőben keletkezik, és a véráramban keringve alapvető funkciót tölt be a szerveink regenerációjában. A kor előrehaladtával a termelődő őssejtek száma jelentősen csökken. Az őssejtek felhasználási lehetőségei a szervezet számára multifunkcionálisak. Azaz bármilyen más sejtté szerveződhetnek, átalakulhatnak. Ha több őssejt áll rendelkezésre a véráramban, akkor szervezetünk megújulási folyamatai fokozódhatnak, illetve bizonyos szerveink csökkent működőképessége javukhat. Ezért számtalan "szervújító" műtét célja napjainkban az őssejt transzplantáció.

 


 

www.olimpiq.info
Olimpiq Team
Állásvarázs - az ingyenes álláshirdetések oldala